O pisică… fermecătoare

Na, că am ajuns doctor de pisici fără să vreau… Părinții mă vedeau medic, eu am ales pădurea, dar se pare că nu te pui cu soarta. Să o iau de la început…  

De pe linia maternă am moștenit ochii albaștri și un păr bogat, cu firul gros, puțin grăsuț și predispus la albire prematură (adică de pe la 28 de ani).  Nu-ți poți alege vecinii și zestrea genetică, nu-i așa? Când eram mică, dacă nu aveam grijă să îmi prind părul, eram strigată Muma Pădurii (cea zburlită), iar acum trebuie să  îl vopsesc foarte des (crește repede), ca să nu creadă copiii că sunt bunică. După ce mai mult de 10 ani am folosit tot felul de nuanţe şi vopsele (cele mai ieftine, căci doar pe acelea mi le permiteam) şi mi-am degradat astfel părul, m-am hotărât să am mai multă grijă de mine. La urma urmei, podoaba capilară a unei femei este un factor de atracție important, nu-i așa?

Primul pas a fost să trec de la vopseaua chimică la henna. Părerile citite pe internet se bat cap în cap, unele femei o apreciază foarte mult, altele nu reușesc să se împace cu ea. Încăpăţânată de felul meu, am cumpărat culoarea potrivită, am stat 4 ore cu părul îmbibat cu un “noroi” verde din care speram că va ieşi totuşi nuanţa dorită de roşu, iar în final am respirat uşurată. Reuşisem. Încă o lună puteam să apar în lume într-un mod decent.

Surpriza neplăcută a venit la prima spălare: părul meu mândru şi proaspăt vopsit (natural, cu henna) a început să cadă. Şi nu oricum, ci masiv. M-am speriat, bineînţeles. Degeaba amestecasem henna cu ulei de măsline, zeamă de lămâie şi gălbenuş de ou (adică m-am dat pe păr cu maioneză asezonată cu henna), efectul de colorare nu compensa durerea mea când vedeam peria plină de păr. Dar încăpăţânarea e scrisă în astrele cu care m-am născut.

Optimistă, am considerat că henna ajută la eliminarea firelor de păr supra-solicitate de vopsire şi stimulează creşterea unor noi fire sănătoase. Mi-a permis acest experiment, căci aveam de unde… Prietena mea, care are părul rar și subţire, a cedat ispitei comode a vopselei chimice. Eu am perseverat cu henna câteva luni, doar că în paralel am aplicat şi un tratament anti-cădere.sampon anticădere Tot pe bază de plante. De la Farmec. Pe numele lui: Gerovital Plant Tratament, care include un şampon şi un ser anti-cădere (îl recomand călduros, din proprie experiență).

În acelaşi timp, analizând la rece faptele (ca un medic holist, care vede omul în ansamblu, nu doar părul lui), am realizat că începusem să folosesc henna într-o perioadă agitată din viaţa mea (anemie, stres) şi că ea (henna) nu avea nici o vină pentru căderea părului meu. Dimpotrivă, dacă nu aş fi folosit-o, ar fi fost și mai grav. Dorind să fac ceva bun pentru mine după descoperirea anemiei, am trecut la o alimentaţie mai naturală.

Dar aceste schimbări bune se văd la nivelul părului abia acum, după câteva luni de folosire în paralel a henna-ei, a tratamentului anti-cădere şi a unei alimentaţii sănătoase. Anemia s-a dus, alungată de mişcarea fizică, execiţii de respiraţie şi mai ales de curele de sucuri şi crudităţi. Încă nu dau pe dinafară de prea multă energie, însă mă simt mult mai bine, mai vitală şi asta se vede şi în părul meu: e din nou bogat şi strălucitor, chiar dacă îl vopsesc.

Părul sănătos e o bucurie feminină

Părul sănătos e o bucurie.

Surpriza a venit când am găsit pe stradă o pisică beteagă, smotocită bine (rămâneam cu smocuri de blană în mână când o mângâiam), ai cărei ochi frumoşi m-au hipnotizat să o iau în casă. Nu ştiu ce îngeraş mi-a şoptit să o spăl cu şamponul anti-cădere pe care îl folosesc (asta în plus față de „boabele” hrănitoare pentru pisici maltratate). Îi rog pe iubitorii de animale să nu sară în sus, ştiu că se folosesc şampoane speciale pentru blaniţa pisicilor, însă m-am gândit că Gerovital Plant Tratament e mai natural şi nu are ce să îi facă rău. Şi aşa a fost!

Acum am o pisică fermecător de frumoasă, cu blăniţa deasă, moale şi cu vino-ncoace, pe care toţi prietenii o admiră și o mângâie. Urmarea: au venit la mine să îmi ceară tratamente pentru pisicile lor, solicitări la care nu ştiu ce să răspund! Sfatul meu general valabil (de ne-specialist): iubirea contează foarte mult, ea te inspiră să găsești medicul sau tratamentul cel mai potrivit pentru pisica ta (atenție, e valabil și pentru tine însuți).

Multă sănătate tuturor și îngrijiți-vă (și) părul ca să vă bucurați de el cât mai mult timp!

Articol scris pentru etapa a treia a concursului SuperBlog 2013.

Imaginea de aici

Reclame

Despre Veronica Godeanu

Profesoara de yoga la Centrul de Meditație și Yoga - Kamala
Acest articol a fost publicat în SuperBlog 2013 și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la O pisică… fermecătoare

  1. Pingback: competitie anuala de blogging | Proba 3. Doctorul personal al parului tau

  2. Pingback: SuperBlog 2013 - Proba cu Proba (1) » Cel mai MINUNAT.EU blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s