Coşurile îţi pot strica ziua, dar tu alegi dacă aşa ceva se întâmplă sau nu

Am fost dintotdeauna adepta convingerii că ne putem schimba viaţa prin modificarea atitudinilor mentale. Cu alte cuvinte, orice situaţie poate fi privită ca un obstacol sau ca o oportunitate. Bineînţeles, de multe ori am fost şi eu prinsă în jocul gândurilor negre, apocaliptice, în legătură cu diverse flecuşteţe, însă îmi place să cred că sunt pe un drum de îndreptare, de schimbare a viziunii despre impactul mai mult sau mai puțin profund pe care îl au evenimentele asupra mea.

Fără a intra în discuții filozofice, voi da un singur exemplu. Exact înainte de o zi importantă (interviu, întâlnire, etc), pe fața ta perfectă dă semne de apariție un “elefant”, adică un coș de toată frumusețea. Dacă nu vine singur, ci împreună cu câteva din rudele lui, tragedia este şi mai mare. Nu ai ten acneic sau seboreic (care sunt vizitate deseori de “elefanţi”) şi te miri de unde a apărut, că nu pui mâinile nespălate pe faţă, mănânci sănătos, te demachiezi zilnic, ba chiar aplici săptămânal o mască adecvată tenului tău.

Ca o paranteză, chiar și termenul de “elefant” arată importanța imensă, zdrobitoare, pe care unele persoane o dau unui simplu coș, indiferent dacă au fost marcate sau nu de o adolescenţă acneică.  

Ce variante ai?

Varianta 1. Te ascunzi în casă (sau sub plapumă, dacă ai), anulezi toate întâlnirile (dacă îți dă mâna să faci așa ceva) și aștepți să treacă, timp în care te delectezi cu înghețată și filme (și ciocolata este o variantă).

Varianta 2. Te închizi în casă și începi diverse tratamente băbești, poate-poate trece mai repede (de la pastă de dinţi până la comprese cu borş). Dacă ai noroc, nimereşti ceva potrivit tenului tău şi scapi repede.

Variante 3. Nu ai cum să te închizi în casă, crezi că nu ai ce să faci “monstrului” (nu cunoşti trucuri de machiaj şi nici soluţii medicale), așa că te duci la serviciu și încerci să nu ieși deloc în evidență, cu absolut nimic, te prelingi pe lângă pereți, eviți lifturile aglomerate, etc.

Varianta 4. Trebuie să ieși din casă, așa că aplici un tratament punctual, de exemplu crema ultra-activă din gama Gerovital Plant Stop Acnee de la Farmec, o laşi  să acţioneze şi te bucuri de viaţă.

Tu ce ai alege?

CREMA-ULTRA-ACTIVA

Nu-mi luaţi în nume de rău optimismul, ştiu că unele persoane chiar sunt foarte afectate de acnee şi fac tratamente ani de zile, însă vreau să încurajez studiul şi deschiderea minţii către noi opţiuni, încă din adolescenţă. Viaţa este atât de frumoasă încât nu merită să ne ratăm zilele pentru ceva trecător, chiar dacă este neplăcut (sau mai ales dacă este neplăcut). Nu îmi ascund capul în nisip, ci privesc situaţia în faţă și aleg să fac ceva pentru mine, să trăiesc frumos.

Dacă priveşti o problemă de foarte aproape, ţi se va părea imensă (la fel cum se vede un coş într-o oglindă care măreşte). Însă la o scară normală, e doar un coş care apare şi trece (dacă ştii cum să îi ajuţi trecerea rapidă prin lumea ta). Iar peste 5, 10 sau 30 de ani, situaţia va părea hilară de-a dreptul. Vă spun asta din experienţa unei adolescente marcate de un ten gras, cu mâini prea neliniştite care au contribuit activ la desenarea unei adevărate hărţi de război pe faţă.

Nu voi fi niciodată reprezentanta unei case de produse cosmetice, însă am puterea interioară de a crede într-o viaţă frumoasă chiar dacă nu arăt ca în reviste. Fac tot ce depinde de mine ca să am un corp sănătos (inclusiv tenul, şi nu doar pe faţă), iar asta înseamnă şi cunoaşterea diverselor tratamente sau soluţii pentru situaţii particulare.  Inclusiv îndemânarea de a atrage atenţia asupra altor aspecte interesante ale persoanei mele (cum ar fi conversația inteligentă și umorul spumos, o ținută de lady, etc), astfel încât coşul respectiv să îşi piardă din importanţa prea mare pe care i-o acord.  

Are un coş puterea de a-mi strica ziua? În nici un caz, mai ales că eu ar trebui să îi dau această putere. Obstacol sau oportunitatea de a-mi descoperi ritmurile corporale şi de a învăţa ceva nou, util atât mie, cât şi celorlalţi, de a cunoaște soluții, tratamente, de a fi în pas cu descoperirile medicale, științifice sau tehnologice? Voi ce părere aveţi?

skin-conditions

Articol scris pentru concursul SuperBlog 2013.

Imaginea de aici

Anunțuri

Despre Veronica Godeanu

Profesoara de yoga la Centrul de Meditație și Yoga - Kamala
Acest articol a fost publicat în Bookbinding. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s