Dau un regat pentru mașina de curse din Narnia

Iubită copilă, atât de tânără, fragilă, pasională și naivă! Vrei să pari puternică și dominatoare, însă te știu de când te-ai născut și nimic nu este o taină pentru ochii mei bătrâni, chiar dacă m-ai închis într-o celulă întunecată zeci de ani. Îți cunosc sufletul cald și știu că tare mult ai vrea să fii tu însăți, nu imaginea pe care ai primit-o moștenire. Vrei să pari Killer Queen, însă ești capricioasă și jucăușă ca o căpriţă pe o pajiște îmbelşugată.   

Cu durere în suflet trebuie să îţi spun că îndepărtezi prea mândră pe bărbaţii care vor să se apropie de tine cu inima curată şi cad pradă farmecului tău malefic, căci pe toți îi hipnotizezi cu parfumul tău deloc subtil. Fii blândă, regina mea, deschide-ți inima și vei avea un regat mult mai întins, oameni mai devotați și faima ta se va răspândi în toate lumile. În loc să ucizi speranțele, bucuria și simțurile sensibile ale supușilor tăi, mai bine ucizi prostia și vulgaritatea prin exemplul tău.

Ca singurul sfetnic de taină ce ți-a rămas credincios (eu nu am avut de plătit taxe şi impozite fiind în închisoare), cred că a venit timpul să îți spun ce ți s-a ascuns până acum: la nașterea ta, una din ursitoare, care nu dormise bine cu o noapte înainte, te-a blestemat să nu cunoști iubirea. Dar o alta, înduioșată, a încercat să repare răul: vei trăi iubirea doar când îl vei găsi pe Killer King, singurul care cunoaște secretele  maşinii de curse construite în Narnia.  

Tu crezi acum că ai nevoie de un bărbat pe care să îl domini la fel cum îți domini caii, însă nu de acolo va veni fericirea ta. Nu ai nevoie de un bărbat supus și ascultător, ci lângă tine îşi va găsi locul un luptător, un erou care să îți scoată la lumină inima şi regatul întunecat pe care ai fost blestemată să îl conduci. Când vei cunoaște iubirea și te vei bucura de căldura ei, vei înceta să mai fii o regină capricioasă și dominatoare, vei deveni o suverană a iubirii, blândă și cuceritoare.

Dar toate acestea se vor rezolva când îl vei întâlni pe Killer King. Cine este, nu știu să îți spun şi sper că ursitoarea aceea ştia ce vorbeşte când a pomenit de maşina de curse. Vom da sfoară în regat că regina își oferă mâna și jumătate de împărăție celui care va trece cu bine cele trei probe de foc. Încercările lui Bruce Willis din Die hard (toate seriile) sunt parfum pe lângă ce va înfrunta eroul tău.

Prima va fi să îl învingă pe viteazul călugăr Fructe de pădure în lupta cu evantaiul: cine împrăştie mai departe mirosul parfumului doar din mişcările evantaiului. Trebuie să câștige două seturi din trei, iar lupta se va da pe pilonii din mijlocul lacului de pe domeniul regal.  Bineînţeles, acel parfum pus în joc va fi unul ameţitor, la propriu, iar sirenele lacului sunt dornice de o îmbrăţişare bărbătească…

A doua probă va fi să îl înfrunte pe temutul profesor de ortografie Celosia, cunoscut de tinerii din toate regatele. Cine primeşte un zâmbet din partea lui după silabisirea perfectă a etichetei unui produs cosmetic, se consideră binecuvântat şi nu se mai teme de examenele din toamnă. Un bărbat trebuie să ştie să scrie şi să vorbească fluent și academic, nu-i aşa?

Iar a treia probă va fi să îl învingă pe bucătarul Esenţă de praline, recunoscut pentru invincibilitatea sa în toate competițiile culinare. Killer King trebuie să îşi merite locul lângă tine, pofticioasa mea regină…

Cel care va trece cu brio aceste probe (să îl bage în apă pe călugărul Fructe de pădure, să îl facă să zâmbească pe profesorul Celosia şi să îl facă să plângă pe bucătarul Esenţă de praline) va fi demn de mâna ta şi va şti cum să anihileze blestemul care îţi îngheaţă inima.

Mă duc să scriu anunţul turnirului, cât de curând va fi citit, ascultat, fredonat pe toate reţelele de socializare din regat! Apoi pot să mă întorc în celula mea și să mor, că te las pe mâini îndemânatice…

Parodie scrisă pentru concursul SuperBlog 2013.

Reclame

Despre Veronica Godeanu

Profesoara de yoga la Centrul de Meditație și Yoga - Kamala
Acest articol a fost publicat în SuperBlog 2013 și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s