Scurt și la obiect despre Vila Alpin Straja

În acest articol voi face o analiză a ofertei Vilei Alpin din stațiunea Straja, folosind site-ul lor, ca probă în concursul SuperBlog 2013. Dacă și de ce aș alege un sejur în Straja, la vila Alpin?

Acum, când am auzit prima oară de stațiunea Straja, m-am întrebat unde este, în țara asta mare și frumoasă. Cu atât mai puțin știam de vila Alpin din Straja. Când am deschis pagina recomandată, am căutat imediat localizarea. Meniul din partea de sus a paginii este scris cu litere foarte mici, gri pe negru, poate ar fi mai indicate culori ceva mai vii, mai deschise, și un font mai mare. Prea mare aglomerația pe prima pagina, era cât pe ce să renunț și să caut cazare pentru schi în Straja în altă parte. Dar nimeni nu s-a născut învățat, iar răbdarea este mama succesului.

Intru la contact pentru localizare, găsesc datele firmei, dar tot nu m-am lămurit unde este și cum pot ajunge acolo. Revin pe prima pagina apăsând butonul de întoarcere (recomandare – să se poată face întoarcerea apăsând sigla, de exemplu, sau partea de sus a meniului, pagina Acasă să fie bine definită, nu ca secţiunea Despre noi).

Cred că ar fi mult mai prietenoasă pentru ochi o primă pagină simplificată, eventual cu meniuri laterale explicite, căci ofertele sunt afişate în chenare dreptunghiulare şi negre, deloc atrăgătoare pentru mine. Un rând mai jos, alte dreptunghiuri cu oferta unei tabere.  Şi o trimitere către Facebook (pe care aş fi pus-o cel puţin în lateral). Mult prea încărcată pentru gustul meu. Şi m-ar fi atras mult mai mult culoarea verde, sau un fundal specific montan, chiar şi de iarnă. Ofertele sunt scrise negru pe alb, doar puţin roşu la sigla vilei. Monoton şi neatractiv, pentru mine cel puţin.

Găsesc în sfârşit ce căutam:  staţiunea este lângă Lupeni, judeţul Hunedoara. Tot pe prima pagină este descris accesul spre cabană. Nu mi-e clar dacă se referă la accesul spre vilă sau este o altă cabană în zonă. Cât trăieşte, omul învaţă. Aflu imediat că există şi un program turistic, cam ca nuca în perete acolo pe prima pagină, şi că locul este plin de energie. Turul virtual este viu colorat, dar cam scurt 🙂

Prea puţin impresionată plăcut până acum, iau la rând meniul din partea de sus a paginii. Pagina Promoţii ar avea un impact mai mare dacă textul ar fi mai bine aranjat. De exemplu, rândul următor

“PRET CAZARE 60 X 5 = 300 /- 20% PENTRU SCHI PRET MASA 50 leiX 5 =250 /- 15% LA NOTA FINALA”

ar  fi mai convingător şi informaţia s-ar citi mai uşor, dacă ar fi împărţit în două, astfel:

PRET CAZARE 60 X 5 = 300 /- 20% PENTRU SCHI

PRET MASA 50 leiX 5 =250 /- 15% LA NOTA FINALA

Deşi pare atractivă, oferta pare scrisă pe genunchi, parcă ar fi un fluturaş alb-negru xeroxat, făcut de un neprofesionist. Aș recomanda folosirea moderată a textului bold, utilizarea culorilor, mai multă claritate în descrierea ofertei și chiar un tabel.

Abia pe această pagină  (Promoții) am citit că aici este cel mai mare domeniu schiabil din România, informație care cred că și-ar fi găsit un loc mai potrivit pe prima pagină.

Intru în continuare la Pârtii de schi. Impresionant! Harta aceasta cu localizarea vilei lângă cabana Montana ar fi mai utilă încă de la început, împreună cu informația că vila se află lângă telescaun și că telescaunul este cel mai sigur mod de acces în stațiune. Sugerez o secțiune specială pentru localizarea stațiunii, a vilei în stațiune și a accesului (auto sau altfel).

Pagina Cazare ar beneficia și ea de un tabel discret, pentru ușurința citirii.

Paginile Sala de conferință și Restaurant sunt foarte sumar descrise,cuprind mai mult fotografii, poate ar fi mai utila gruparea lor într-un meniu nou, din care să se deschidă opțiunile respective (şi celelalte facilităţi). Sau să fie incluse în galeria foto, bine reprezentată de altfel pentru cei care caută un loc de cantonament în Straja sau de aventură outdoor.

Deschid plină de speranţă pagina blogului, dar sunt dezamăgită să constat că cele două articole de aici le-am găsit deja pe prima pagină a site-ului.

Concluzie: deşi locul are potenţial (aşa cum se poate intui din fotografii), site-ul e monoton şi lipsit de culoare. Îi lipseşte entuziasmul şi bucuria, şi un profesionist care să îl aranjeze. Şi un fotograf bun. Călătoria virtuală nu şi-a atins scopul de a mă convinge, deşi împrejurimile promit mult. Însă de multe ori internetul este înşelător: lucruri insignifiante capătă o importanţă falsă, în timp ce evenimente sau locuri semnificative nu sunt suficient de bine cunoscute datorită unei prezentări care mai are loc berechet pentru îmbunătăţiri. Mult succes!

Reclame

Despre Veronica Godeanu

Profesoara de yoga la Centrul de Meditație și Yoga - Kamala
Acest articol a fost publicat în Bookbinding. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s