Ce înseamnă pentru mine puritatea?

Vă amintiţi de Karl și Gretchen din povestea Crăiasa Zăpezii de Hans Andersen? Oglinda care urâțea tot ce se reflecta în ea s-a spart când vrăjitorul a vrut să i-o arate lui Dumnezeu, cioburile s-au risipit în lume și au intrat în ochii şi inimile oamenilor alterând modul în care aceştia vedeau și simţeau. După multe aventuri, ciobul care înghețase inima lui Karl a fost topit de lacrimile lui Gretchen când cei doi s-au reîntâlnit. Lacrimile – simbol al purificării inimii.

Spring_warm_rain

Dincolo de frumoasa poveste, corpul uman este alcătuit predominant din apă (70% copiii, mai puțin adulții), iar gradul de puritate al acesteia determină nivelul de sănătate fizică, emoțională, mentală și spirituală a omului, a societății, a planetei.

Puritate fizică

Sănătate, cumpătare, curăţenie. Natură virgină, neîntinată de activitatea umană. Apă neîncepută (luată de la fântână sau de la izvor imediat după miezul nopţii sau dis de dimineaţă, înainte de a fi luat şi alţii în ziua aceea, de obicei adusă de o fecioară desculţă şi folosită în tradiţiile populare de vindecare sau în ritualuri magice).  Puritate a elementelor (pământ, apă, foc, aer).

Puritate emoţională

Sensibilitate a inimii deschise, intensitate nealterată, emoţii neîngrădite, libertatea de a fi eu însămi fără condiții impuse din exterior și fără filtre interioare. Ochii unui copil fericit. Început, stare originară imaculată, speranţă şi încredere.

Puritate a gândurilor

O minte eliberată de greutatea grijilor şi a îndoielii, ca o oglindă curată, precisă, fără distorsionări, care lasă inspiraţia să curgă.  O minte care nu se opune, nu judecă, ci îmbrăţişează cu măreţia ei. O minte clară ca cerul senin.

Puritate spirituală

Conștiență. Armonie cu mine însămi, înțelegerea rostului meu în lume. Supunere în fața voinței lui Dumnezeu. Puterea de a mă vedea pe mine însămi şi pe ceilalţi aşa cum suntem în esenţa noastră. Rugăciune sinceră, ardere în adevăr, care face posibilă îmbinarea cerului cu pământul aici, în inima mea. Fericirea de a fi, pur și simplu.

more-meditation

Pentru conștientizarea conceptului de puritate, Aqua Carpatica a organizat un concurs Instagram, începând cu 11 noiembrie 2013, cu tema #puritate, în care sunteți invitați să ilustrați viziunea voastră despre acest subiect cu ajutorul fotografiilor, aşa cum eu am ilustrat-o mai sus prin cuvinte. Succes!

Articol scris pentru concursul SuperBlog 2013.

Imaginea 1, imaginea 2

Anunțuri

Despre Veronica Godeanu

Profesoara de yoga la Centrul de Meditație și Yoga - Kamala
Acest articol a fost publicat în SuperBlog 2013 și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s