Un crampei de tara la oras

„În anul 1987, la Alba Iulia se derula unul dintre cele mai grandioase proiecte inginereşti din Epoca de Aur. Cu tehnologii sută la sută româneşti, un bloc în greutate de peste 7.000 de tone a fost tăiat în două şi translatat pe o distanţă de peste 70 de metri. Proiectul a fost coordonat de ing. Eugen Iordăchescu, cel care a salvat zeci de clădiri de la demolare, de către autorităţile comuniste.”

Daca ei au reusit sa faca acest lucru enorm , cu utilaje 100 % romanesti, nu am putea face si noi ceva spectaculos , la 28 de ani dupa acel eveniment? Ba eu cred ca da!

Curaj

Curaj

Si va spun la ce m-am gandit. La o sera care sa se invarta dupa soare. Locatia? Pe acoperisul blocului meu! Mana de lucru? Toti blocatarii, pe rand, dupa un anumit grafic. Cei care nu vor vrea fructe, legume si flori din productie proprie, sa stea deoparte si sa nu ne incomodeze!

Eu nu ma pricep foarte bine la termenii tehnici, dar, daca acum aproape 30 de ani echipa de translatare a constructiei a folosit prese puternice si cărucioare speciale ce au fost trase pe căile de rulare de nişte trolii programate, ma gandesc ca aproape totul se poate face din computer.

Hard disk-ul (hardu’) este unitatea principala de stocare a datelor. Orice instalezi si copiezi in calculator se stocheaza in hard disk. Voi cauta oferte hard disk-uri pentru a vedea ce se potriveste cel mai bine.

logo_mediadot_patrat_mic2 Un hard drive cu cipuri in loc de disc se numeste SSD. Si este mult, mult mai rapid decat HDD-ul. De ce? Pentru ca hard disk-ul trebuie sa invarta platanul si sa astepte pana ajunge capul de citire/scriere la informatia ceruta, dar SSD-ul scrie si ia datele direct din cip de la adresa lor fara sa astepte! In SSD nu se misca nimic! Totul e fix. Deci performanta e mai mare, consumul de curent e mult mai mic si nu se aude niciun sunet! Cipurile din SSD sunt memorie RAM statica (SRAM), adica nu se sterge nici dupa ce opresti calculatorul sau il scoti din priza.

Si unul din acesta este bun printre echipamentele serei mobile. As putea gasi cateva variante bune la intel .

      HDD                                            SSD

Viteza 150 MB/s                              Viteza 550 MB/s
Consum: 6-7 wati                             Consum: 2-3 wati
Capacitate: maxim 4 TB                   Capacitate: maxim 1 TB
Temperatura: 30-40 ℃                      Temperatura: nu se incalzeste
Pret, ex. 250 GB: 200 RON              Pret ex. 250 GB: 670 RON

Materialele de constructie propriu-zisa a serei sunt sigura ca nu le pot lua din magazinul MediaDOT.ro  . Voi cauta in magazinele de profil. Pamant, folii, cadre metalice, sisteme de irigare, sisteme de iluminare. Bineinteles ca ne vom folosi de energia solara si chiar si de cea eoliana, pentru ca suntem pe valea Ampoiului si avem ceva curenti de aer.

In drivere stocam informatiile programului . Nu ne va fi teama ca vom ramane fara curent sau apa, deoarece vom utiliza resursele inepuizabile din natura. De mana de lucru se va ocupa vecina noastra draga, de 70 de ani, care stie pe toti din bloc; cand sunt acasa, cine le vine in vizita, cati membri sunt in familie… Mare noroc avem cu dansa! Mi-a spus chiar ca tanti Jeni, care este invatatoare, s-ar fi oferit sa le arate copiilor ce sa faca doua ore prin sera, pana vin parintii de la servici.

Ar fi super mega fantastic sa implicam o intreaga comunitate de blocatari intr-un proiect ce tine si de viata la tara si de viata la oras. „Un crampei de tara la oras”

Succes!

Acest articol P1330064a fost scris pentru proba 8 a Spring SuperBlog 2015.

Date suplimentare au fost extrase de aici:

http://m.adevarul.ro/locale/alba-iulia/foto-realizare-grandioasa-epoca-aur-ruperea-doua-mutarea-unui-bloc-80-apartamente-alba-iulia-1_550a7da0448e03c0fdb29274/index.html

http://www.mediadot.ro/

http://totuldesprecalculatoare.weebly.com/hard-disk-ul.html

Pozele sunt din enuntul probei si din arhiva personala.

Reclame
Acest articol a fost publicat în SpringSuperBlog 2015 și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s