Un bazin de cinci stele eficiente

-Dragi concetateni, avem onoarea de a va oferi cel mai modern bazin olimpic din zona noastra. Spunem cu toata convingerea ca a sosit momentul cand , unindu-ne fortele si ideile, sa va putem pune la dispozitie un imobil avand la baza principiile de sustenabilitate si eficienta energetica.

logo_Avizez-ENERMED-IMPEX-SRLIn urma unei investigatii de certificare energetica, audit si termografie in constructii, realizata de Enermed Impex SRL – www.avizez.ro ,  cladirea ce o inauguram astazi a primit un certificat energetic de clasa A . Prin continutul sau, certificatul energetic ofera informatii importante despre performanta energetica a acestuia.

Vi-l prezint pe domnul Razvan Popescu, expert Enermed. Este mult mai avizat sa va arate de ce este atat de speciala aceasta constructie.

– Va multumesc! Buna ziua tuturor!

Cand am auzit ca se intentioneaza restructurarea majora a bazinului olimpic, am luat legatura cu domnul  administrator si i-am propus eficientizarea cladirii prin anumite metode. Bineinteles ca existau  semne de intrebare  privind pierderile excesive de energie electrica pe care le producem zilnic . A fost foarte deschis la propuneri si ne-a marturisit ca nu este  documentat in acest domeniu.

A ascultat cu interes , astfel ca aparatele consumatoare de energie au fost inlocuite cu unele eficiente, precum centrala in condensatie (fata de cea clasica) si  becuri cu LED (fata de cele incandescente). Eficienta   cladirii a crescut, o data,   prin reducerea consumului. Prin izolarea termica si schimbarea tamplariei s-a crescut performanta energetica a anvelopei. Ambele variante de eficientizare conduc la scaderea consumului de energie pe ansamblul cladirii.

S-au adaugat panourile solare care aduc temperatura apei la 21 grade Celsius . Este un beneficiu enorm, centralele avand  rolul de a prelua aceasta temperatura si a o incalzi la cea standard de 28 grade. Ventilatia este asigurata tot de energia proprie a panourilor.

Pentru eficientizare s-au montat si surse de curent care sunt inchise  pe timp de noapte in sectorul calculatoarelor personalului. Si , apropo de angajati, ei vor avea la dispozitie incarcatoare solare pentru telefoanele mobile .

Practic, energia termica si energia electrica produse vor fi utilizate de cerintele permanente ale bazinului, asigurand confortul termic si disponibilitatea sporita de energie electrica la costuri mai reduse fata de situatia din trecut. La tarifele actuale de pe piata, investitia se amortizeaza in 8 – 9 ani, luand in considerare inclusiv mentenanta  completa a echipamentelor.

bloc-reabilitat-termografie2Suntem experti in termografie . Va asigur ca din afara, bazinul are culoarea albastra. Pe de o parte data de specificul lui, pe de alta parte, data de fotografia aceasta:

Va multumesc! Domnule primar…

– Multumim si noi pentru tot ajutorul acordat:  firmei Enermed Impex SRL (sunt cei mai promti in eliberarea certificatului energetic!- doar 24 ore!) , firmei de constructii si firmei ce ne-a asigurat baza tehnica si soft-urile necesare. Va asiguram ca acesta este doar inceputul eficientizarii imobilelor din administratia publica. Suntem constienti ca pierderile excesive de energie care inca se produc zilnic dauneaza mediului inconjurator.

-Poftiti foarfecile, domnilor! Spuse o tanara imbracata intr-o rochie superba, albastra precum cerul de vara.

S-au indreptat catre panglica. Cu o miscare sigura, au deschis calea catre un oras „albastru”. Sa fie intr-un ceas bun!

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2015, proba 6.

Reclame
Acest articol a fost publicat în SuperBlog2015 și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s