Intai tabara, apoi … la treaba

-Ioana, ajuta-ma sa recapitulez, te rog. Avizul de instalare a taberei- bifat; camionul cu scule , saltele , vesela – bifat; vopsele, pensule, toporisca, coarda – bifat; microbuzul cu voluntari – plin deja. Buun, sa pornim deci!

Era dimineata unei noi etape. Un grup de studenti obtinuse, printr-un proiect, acordul de a remarca si igieniza trasee din Masivul Piatra Craiului. Acum, avand toate pregatite, au pornit in marea aventura.

In Plaiul Foii, la locul rezervat camparii, ii asteptau padurarii, cu lemnele necesare. Imediat ce le-au luat in primire, au inceput sa descarce masinile. Vazand ce dadeau jos din camion, padurarii s-au minunat:

-Mai, dar voi ati adus tot magazinul GTools aici?

Gtools_mic-300x240

-Aproape, numai motocoase nu am adus dintre masinile electrice Makita. Dar nu cred ca vom avea nevoie de ele aici.

-Copii, adunarea! Am nevoie de cineva care sa stie sa tunda iarba. Ionut si Vlad. Ok. Aveti aici masina de tuns  si am sa va rog pe voi, Ana si Elena, sa ii coordonati sa ramana scris CPNT din iarba.

Mai departe… Doi baieti si restul de fete sa monteze corturile. Aveti parii de sustinere in gramada din dreapta. Bun? Ok. La treaba.

Cei care am ramas vom construi bucataria. Vom face un cadru pe care vom intinde prelate si apoi vom face doua mese. Daca mai ramane lemn si pentru banci, bine; daca nu, se mananca si din picioare. Haideti sa triem lemnul.

Fiecare grupa si-a luat lemnele potrivite. Noi ne-am dat seama ca fara un motofierastrau ar dura foarte mult sa le aducem la dimensiunile dorite. Asa ca am marcat locul de taiere si , cand a sosit Catalin cu drujba, a mers taierea ca pe banda. Unii aduceau lemnul , unii luau bucata buna, altii aduceau alt lemn… Apoi cu toposisca s-au facut si lemne de foc. Ciocane, cuie, cioc-cioc, prelata, boc-boc… si iata ca bucataria s-a inaltat mai repede decat se asteptau.

Sigla din iarba arata minunat. Cei patru isi facusera treaba cu brio. Corturile au fost ancorate perfect, iar saltelele aranjate in ele, in functie de ocupanti. Deoparte, bucataria scotea deja fum pe horn, iar ceaunul pus pe foc avea sa rasplateasca toata istoveala studentilor.

Mandrii de treaba facuta, au aranjat drujba si masina de tuns iarba in cortul cu materiale, alaturi de vopselele si pensulele ce aveau sa fie folosite de-a doua zi.  Desi nu s-au scurs 30 de zile de cand au fost achizitionate, nu a fost nevoie sa fie returnate, fiind perfecte pentru constructia taberei. Sigur vor fi bune si la alte evenimente. Alegerea GTools a fost inspirata.

Felicitari si spor la treaba in continuare !

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2015.

Reclame
Acest articol a fost publicat în SuperBlog2015 și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s