Mai zgomotoasa, mai zgaltaita, mai inceata

imagesSX2H665A-L-ati ascultat pe colegul vostru . V-a spus cateva informatii despre „inceputurile ” cauciucului. Va rog sa va imaginati cum ar fi lumea de azi fara acest „ingredient”. Va las cinci minute sa va ganditi, apoi veti raspunde pe rand.

Va reamintesc: cauciucul are multiple intrebuintari: de la banala guma de sters, flecuri de pantofi, garniturile instalatiilor sanitare, elasticele de prins parul, pana la sistemul de distributie si logistica. Productia de benzi transportoare a firmei Elastimpex România, este indispensabila in dezvoltarea de solutii inovatoare in domeniile productiei, fluxului de materiale si logisticii.logo_elastimpex_superblog-sponsor-2015

Minutele trec, pe rand, in timp ce in mintea adolescentilor infloresc mii de idei nastrusnice.

-Cine ia cuvantul primul? Hai tu, Andrei!

-Eu m-am gandit la Fred si Barney. Masinile ar avea roti de piatra si nu ar mai fi nevoie de benzi de alergat, pentru ca, pentru a lua viteza, ne-am folosi de propriile picioare. Si e clar ca acesta nu ar fi „secolul vitezei”. Alte mijloace de deplasare ar fi carutele cu roti de lemn si trenul, pe linia ferata.

-Ma scuzati- spuse Alina, o fata cu ochelari si parul lung, lasat pe umeri- eu as mai adauga un vehicol: covorul fermecat al lui Aladin. Si la nunti, in loc de calesti care sa te zguduie, ar fi penomobilul, un vehicol care sa zboare, sustinut de o perna cu pene.

-Ba ne vom deplasa ca in Star Trek. Doar vom atinge un microcip la nivelul pieptului , vom spune : „engage”… si vom disparea din peisaj.

-Iar pentru transportul produselor nu ar fi nevoie decat de un instrument fermecat, care sa intoneze anumite acorduri. Obiectele s-ar lua dupa muzica, precum soriceii, in povestea „Fluierul fermecat”.

-Bucati textile prinse unele de altele pentru a transporta ca pe o banda carbunii si minereurile, sau sute de sclavi care …, sau de druizi cu potiuni magice…, hai sa fim seriosi, astia nu mai exista! Si chiar daca ar exista, nu ti-ar mai face nimeni treaba pe bani putini, sau chiar deloc!

-Stiti cum ne-am distra? Sarind ca printesa pe zecile de saltele de puf… dar tot ne-ar durea pe ici, pe colo, din cauza bobului de mazare. Iar bungee jumping am face cu cersafurile bunicii, ca’s mai rezistente, sau cu cositele Ilenei din poveste. Sau cu mingea profesorului traznit, Rubber!

-Daca am gresi la clasa, ati folosi „Calul Balan” al lui Creanga si „Sf. Neculai” din cureluse din piele, pentru a ne „aduce pe drumul cel bun”, in locul liniarului . Brrrr.

moara5-Rufele ar fi spalate tot in valtoarea morilor de apa, fiind uscate pe garduri, fara carlige care sa le tintuiasca pe sarme, sa nu le ia vantul.

-Curatenia ar necesita mai mult timp, in lipsa manusilor si a aspiratorului. Folosirea maturii ar fi un motiv de a face miscare, dar la cat praf este in zilele noastre, nu cred ca ar fi sanatos.

-Si oamenii ar fi mai bolnavi; nu cred ca prezervativele facute din organe de animale ar avea acelasi efect ca cele actuale. Si mai bolnavi si mai multi!- chicotele au dat tonul atmosferei din sala.

-Asa ar putea fi, ai dreptate. Unele din celelalte modalitati contraceptive, ca de exemplu pastilele, nu ar fi de ajuns. Si clar nu ne-ar proteja de bolile cu transmitere sexuala. Buuun. vad ca ati citit destule povesti la viata voastra. Ca o concluzie, ce ati putea spune?

-Viata ar fi mai zgomotoasa, mai zgaltaita, mai inceata. Avem nevoie de benzi transportoare din  cauciuc   pentru o viata asa cum suntem obisnuiti! Ne-am nascut in acest secol, nu acum 200 de ani!

In vremea noastra trebuie sa folosim benzi transportoare de uz general, e un must do it! La fel ca si covoarele din cauciuc !  Timpul inseamna bani. Benzile ne ajuta sa rezolvam treburile in mai putin timp? DA. Atunci, ale noastre sunt! Placile din cauciuc ne aduc lumea mai aproape de noi? DA. Atunci, sunt pe lista noastra de necesar zilnic!

tastaturaInclusiv tastatura la care am click-ait de cateva ore incoace, pentru a obtine un articol pentru SuperBlog 2015, este”datoare” cauciucului, sub diferitele lui forme!

Acest articol a fost publicat în SuperBlog2015 și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu